På byggepladsen sætter Sara sit eget team, så hun er sikker på at nå i mål

På byggepladsen sætter Sara sit eget team, så hun er sikker på at nå i mål

Sara al-Samarai

”Det er interessant at være en del af en landsdækkende virksomhed som Brøndum med så mange fagentrepriser.”

Sara al-Samarai Projektleder Ventilation, Projekter Øst

Sara har kontakt til både rådgiver, formand og montører. Hun leder arbejdet på byggepladsen og trives i rollen som problemknuser, når der skal findes tekniske løsninger

Sara Al-samarai er bygningsingeniør fra DTU med speciale i ventilation, interessen for ventilationsanlæg fik hun fra en praktik i et ventilationsfirma.

”Jeg læste til ingeniør, fordi jeg altid har interesseret mig for matematik og tegninger og elsker at bruge mine hænder. Det gode ved at arbejde i Brøndum er, at der er mange faggrupper, jeg kan sparre med,” forklarer Sara.

Opgaverne på byggepladsen

Sara starter som regel sine projekter med et indledende møde med de ansvarlige for CTS-anlægget (Central Tilstandskontrol og Styring), der som regel er en særskilt entreprise, og får herefter rådgivers godkendelse af projektet. Så sørger hun for, at der er både en skurvogn til montørerne og plads til materialerne på byggepladsen og for at bestille materialer. 

”At være kvindelig projektleder på byggepladsen, hvor jeg styrer håndværkerne, er ikke almindeligt. Jeg sidder ikke på kontoret og er rådgiver, jeg er ude på byggepladserne som projektleder og er leder på op til fire forskellige projekter ad gangen.

På projekterne har Sara kontakt med rådgiveren og leder arbejdet på byggepladsen sammen med pladsens formand. Hun har de tekniske tegninger på ventilationsanlægget, deltager i byggemøder og varetager den daglige planlægning samt styrer mandskab, maskiner, materialer og eventuelle underentreprenører, som hun har hyret ind til specifikke opgaver.

”Det handler om at forstå principperne bag ventilation for at finde de rigtige løsninger ved teknisk kollision,” siger Sara. Skal der indgå andre komponenter som fx spjæld, amartur og ventiler, skal det godkendes hos rådgiver, inden de bestilles.

Fokus på sikkerhed og kvalitet

I samarbejde med byggelederen sikrer Sara, at tidsplanen overholdes, og at der leveres i bedste kvalitet. Hun varetager også arbejdet med kvalitetssikring (KS) i form af modtagekontrol, proceskontrol og slutkontrol af materialer, der krydses af på lister og indgår i rapporter til rådgiver og byggeledelsen, og hun deltager i sikkerhedsmøder og i det sikkerhedskursus, der er obligatorisk på hvert enkelt projekt.

Ved projektafslutning sørger Sara for lydmålinger, indeklima målinger, indreguleringsrapport, renhedstest, kvalitetssikringsmappe, drift- og vedligeholdsmappe, inden hun afleverer projektrapporten til byggeledelsen. /Ved projektafslutning sørger Sara for tests, målinger og rapporter, inden hun afleverer projektrapporten til byggelederen.